Posted on

Seniormässan 2-4 oktober

Välkommen att besöka oss i monter C09:68 på Seniormässan i Stockholm, den 2-4 oktober. Under dessa dagar kommer vi att ha ett extra fint erbjudande just för Dig!

Under tre dagar får du träffa både oss och andra utställare som erbjuder dig inspiration, kvalitetsprodukter och goda råd inom en mängd olika områden. Välkommen till en mötesplats som skapar nya möjligheter och vidgar vyer! Läs mer om Seniormässan på www.seniormassan.se

Vi ses i monter C09:68

Posted on

En film som säger allt…

Hittade denna film,

En mycket bra film som visar hur illa det är med vår miljö. Plastic Change, ett företag från Danmark, som brinner för att visa, utbilda och påverka oss om plastens påverkan. Så tråkigt att läsa, men, vi alla kan göra något! Vad gör Du?

Posted on

Heja Pantapåsen.se!

Vi tycker Pantapåsen har gjort ett riktigt bra initiativ för att synliggöra problematiken med plastpåsen och dessutom hittat en lösning för att återvinna de plastpåsar som brukas. Titta in på deras hemsida för att läsa mer om deras lösning och deras utveckling.

Spana in deras video!

Posted on

#re-think/re-use

rethink-reuse

Organisationen Håll Sverige Rent har just nu en kampanj, re-think/re-use, tänk om och återanvänd. På detta sätt vill de, liksom vi, att användandet av plastpåsar ska minska men även kunskapen om plastens påverkan. Genom att återanvänd sin påse, i plast, tyg eller annat material, flera gånger så minskar vi tillsammans på produktionen av att tillverka nya plastpåsar, vilket också leder till att färre hamnar i vår natur.

Heja Håll Sverige Rent!!!

Posted on

Nya rutiner!

Trolley Bag

Ja, då var sommaren slut… tänk att det alltid går lika fort och i morgon är vardagen med jobb, skola, förskola och aktiviteter igång igen. Skönt tycker en del, med att rutinerna är tillbaka, medan en del tycker mer om det spontana som sommaren erbjuder.

Vilka nya rutiner ska Ni ha i höst? Varför inte satsa på storhandling och veckomatsedel hemma? Det spara både tid och pengar. Tänk vad skönt att slippa fundera på vad det ska bli till middag och vad som finns hemma. Storhandlingen tar sin tid, men det tjänar Ni igen under veckan.

Storhandlingen går så mycket smidigare med Trolley Bags! Fyra tygpåsar i ett system som dras ut i kundvagnen. Självscannar Ni så dras de ut direkt när Ni kommer in i affären och det är bara att börja handla och sortera direkt i påsarna. Betalar Ni vid kassan så häng dem på vagnen under tiden Ni handlar och dra sedan ut påsarna när det är betalat och dags att packa alla matvaror. Med Trolley Bags så utnyttjar Ni hela utrymmet i vagnen, främjar miljön då de är återanvändbara och spara några kronor på att inte köpa påsar varje gång.

Smidigt, enkelt och återanvändbart!

Posted on

Bloggat om Trolley Bags!

Gör som Nina Thidé Gustavsson, testa Trolley Bags! I sin blogg förklarar hon vad som är så smart och praktisk med dessa.

Är du en storfamilj som handlar mycket så är en Trolley Bag Original det bästa, kanske även med en Extra Bag att hänga på utsidan av kundvagnen. Handlar du lite mindre är Trolley Bag Express ett bra alternativ, perfekt för de grunda kundvagnarna. Handlar du ännu mindre, i storlek med en plastkasse, så är en Extra bag perfekt! Den står stadigt i vagnen och i bilen, så slipper matvarorna åka ur påsen.

Vilken Trolley Bag passar dig bäst? Vår shop hittar du här.

Posted on

Vem ska hjälpa haven?

Jo, Du!

Du kan göra skillnad! Vi alla kan göra skillnad!

Våra hav blir mer och mer sjuk av all plast som hamnar i vår natur och sedan i haven. I haven försvinner den aldrig och det är ett stort problem. Istället så bryts det ner till mikroplaster som djuren sedan får i sig. I sin tur så kommer vi, människor, även få i oss det.

Enligt Håll Sverige Rent och deras samarbete med Ditt Hav  kommer 80% av skräpet från land och 85% är dolt under ytan.

Genom att  minska användningen av plast så bidrar Du till att stoppa nedskräpning och plastproduktionen. Ett sätt är att minska användningen av plastpåsar i matbutiken. En enkel lösning på det är att använda Trolley Bags. En system med fyra tygpåsar som kan användas om och om igen. Enkelt, smidigt och återanvändbart!

Ser du skärp så ta upp det och släng det, gå inte bara förbi. Ta Ditt ansvar!

Posted on

Pant på plastpåsar – Hemköp

Vi har tidigare skrivit om det nya direktivet om att butiker måste informera om plastpåsens påverkan på miljön. Många butiker gör detta, men Hemköp tar ytterligare ett steg. Pant på plastpåsarna! Lämnar du in din plastpåse så får du 1 krona i pant och för de påsar som inte pantas så skänker Hemköp 50 öre till organisationen Städa Sverige.

Efter 1 månad i projektet så hade 300 plastpåsar pantats och det finansierade en städning i Hagaparken av 3 lokala ungdomslag. Totalt samlades det in 30 sopsäckar med skräp. Beviset på ett gott samarbete!

Hemköp har detta som ett pilotprojekt i deras butik vid Torsplan, Stockholm. Vi på Vardagssmart hoppas och håller tummarna att det kommer till fler butiker och fler butikskedjor. Projektet genererar både minskning av plastpåsar samt städning av vår natur. Kan inte bli bättre!

Hatten av för Hemköp och deras initiativ!